Ton Krol, oprichter en fiscalist Blue Clue

Expertise: Belastingadvies voor buitenlandse ondernemingen in Nederland
Sector: MKB, expats en ZZP-ondernemers

“Nederland biedt zoveel mooie kansen voor buitenlandse ondernemingen en expats. Daar willen wij graag een gidsrol in vervullen.”

Ton Krol is oprichter van Blue Clue en als fiscalist gespecialiseerd in belastingadvies voor buitenlandse MKB-ondernemingen, expats en ZZP-ondernemers die zich in Nederland willen vestigen.

Nadat Ton Krol zijn studie Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit had afgerond met zijn prijswinnende - en in boekvorm verschenen - scriptie ‘De fiscale aspecten van de juridische fusie’, ging hij aan de slag als belastingadviseur bij een van de top vier accountantskantoren in Nederland. Daar richtte hij zijn eigen afdeling voor MKB-klanten op.

De volgende stap was een partnership bij een groot accountantskantoor in Amsterdam waar hij de leiding nam over het portfolio van internationale klanten. Dat vormde de bron van zijn expertise in het ondersteunen van buitenlandse ondernemers in hun ambitie om zich in Nederland te vestigen. En de basis voor zijn eigen onderneming Blue Clue. 

Direct met de beslisser

Ton: “Hoe succesvol je carrière ook verloopt, vroeg of laat beland je op het punt dat je je afvraagt of je zo wilt doorgaan of dat je het roer omgooit. Dan ga je eens goed kijken naar wat je nou eigenlijk zelf wilt. Doorslaggevend voor mij was de wens om zaken op mijn eigen manier te doen, zonder telkens verantwoording te hoeven afleggen binnen het kantoor. Die wens heeft me ertoe gezet om voor mezelf te beginnen."

Sinds 2011

"Het werd Blue Clue, mijn eigen bedrijf. ‘Blue’ van de blauwe belastingenveloppen en ‘Clue’ omdat ik ervan hou om voor mijn klanten oplossingen te bedenken voor complexe, fiscale vraagstukken. Ik startte Blue Clue in 2011 gewoon vanuit mijn huis met een handvol klanten uit mijn eigen netwerk. Dat waren vooral MKB-klanten, daar gaat mijn voorkeur naar uit omdat ik graag direct met de beslisser om de tafel zit. Dan kom je meestal efficiënter tot concrete uitvoering van je advies.” 

Ervaring met ondernemen

“Mijn eenmanszaak groeide uit tot een kantoor met medewerkers en partners en een vestiging in het WTC Amsterdam. Inmiddels werken we met een team van 7 gedreven professionals vanuit ons kantoor in Rijswijk en beschikken we over vergaderruimten in Amsterdam en Schiphol. Ik heb ondertussen alle facetten van het ondernemen aan den lijve ondervonden. De romantiek én de slapeloze nachten van het ondernemerschap deel ik dan ook met mijn klanten. Zij zijn vaak ook klein begonnen en weten als geen ander dat zelfs de kleinste beslissing tot grote gevolgen kan leiden.”

Onverbloemd advies

“Ik hou mijn advies zo eenvoudig mogelijk. Het moet duidelijk zijn en een realistische kijk bieden op de mogelijkheden. Het heeft geen zin om zaken gunstiger voor te stellen dan ze zijn. Want in de uitvoering kom je er altijd achter dat de letter van de wet onverbiddelijk is. Ik breng mijn advies daarom onverbloemd en precies zoals het is. Heel simpel. Als ik er zelf niet aan zou beginnen, dan stel ik het ook niet voor. Want je moet blind kunnen varen op je belastingadviseur als je in een ander land onderneemt zodat je nooit voor verrassingen achteraf komt te staan.”

Echt iets betekenen

“Mijn advies komt voort uit mijn passie om klanten te helpen. De Nederlandse regelgeving kan behoorlijk complex zijn voor buitenlandse ondernemers. Het is dan fijn als je een partij hebt die alle aspecten van vestigen in Nederland uit handen neemt. Op die manier kunnen wij echt iets betekenen voor onze klanten en een langdurige relatie aangaan waarin wij de steun en toeverlaat zijn voor ‘Nederlandse zaken’. Nederland biedt namelijk zoveel mooie kansen voor buitenlandse ondernemers en expats. Daarin willen wij graag een gidsrol vervullen voor onze klanten.”

Maak een afspraak

Meer weten? Neem contact op voor een afspraak. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor de vestiging van uw onderneming in Nederland. Bekijk ook het LinkedIn profiel van fiscalist Ton Krol

Lees ook de blog van Ton Krol:
Wanneer is offshoring interessant?

Neem contact met ons op +31 (0) 20 3080 580

Onze blogs